Ontvangers en scanners
ICOM R-8600
Innovatie in de wereld van de professionele communicatie-ontvangers
De IC-R8600 is een super-breedband 10 kHz tot 3 GHz communicatie-ontvanger waarmee u op verschillende manieren een breed scala aan signalen kunt horen en bekijken.
Niet alleen kan de IC-R8600 diverse digitale communicatiesignalen decoderen, maar de geavanceerde FPGA-processingtechnologie zorgt ook voor helderheid en accuraatheid van de ontvangen signalen.
Met de optionele afstandsbedieningssoftware voor Windows® PC’s, kunnen ontvangen geluid en spectrumscoopdata via een IP-netwerk worden overgedragen voor monitoring vanaf verafgelegen locaties.
Super-breedbandbereik van 10 kHz tot 3 GHz
De IC-R8600 is in staat om verschillende digitale protocolsignalen te decoderen, waaronder P25 (fase 1), NXDN™, dPMR™, D-STAR, het Japanse DCR (Digital Convenience Radio) en hij ontvangt ook conventionele analoge signalen, zoals de modulatiesoorten USB, LSB, FSK, CW, AM, S-AM (synchrone-AM), FM en WFM, waarbij 10 kHz tot 3 GHz breedband wordt bestreken in stappen van 1 Hz.

Softwaredemodulatie in FPGA-processing
De IC-R8600 maakt gebruik van FPGA (Field Programmable Gate Array) en DSP-eenheden voor demodulatie, decodering en de meeste signaalverwerking.
Directe HF signalen en middenfrequentsignalen, die vanaf VHF/UHF in frequentie worden omgezet, worden gedigitaliseerd in een 14-bits A/D-converter en doorgegeven aan FPGA en DSP voor optimale verwerking.
De high-rate 122,88 MHz bemonsteringsfrequentie die voor de A/D-converter wordt gebruikt resulteert in een superieure aliasing- en spiegelonderdrukking.

Ruim voorzien van geheugenkanalen
De IC-R8600 heeft tot 2000 reguliere geheugenkanalen, toewijsbaar aan 100 groepen.
Naast de gewone geheugenkanalen kunnen maximaal 100 scan-skip-kanalen (overslaan) en 50 paar bandscangrenzen worden ingesteld.
De functie voor automatisch wegschrijven bij scannen slaat automatisch bezette frequenties op in de geheugenkanalen (maximaal 200 kanalen).
Deze geheugenkanalen en diverse instellingen kunnen op een Windows® PC bewerkt worden met de optionele CS-R8600 programmeersoftware .

Het watervallscherm stelt u in staat om zwakke signalen te vinden door de spectrumverandering over de tijd te tonen.
Wanneer u op de spectrumscoop of het watervalscherm tikt, kan het gebied waarop getikt wordt als de werkfrequentie worden geselecteerd.

Om de gewenste signalen efficiënt te kunnen binnenhalen, is de gebruikersinterface van de IC-R8600 gemaakt op een snelle en nauwkeurige werking.
Het grote 4,3-inch kleurenscherm met de aanraakschermfunctie, is geconfigureerd om informatie over de ontvangst te verzamelen.
Door indicatoren en pictogrammen op het scherm aan te tikken, verschijnt het pop-up-instelmenu en kunnen parameters eenvoudig worden aangepast.
Wanneer de multifunctionele draaiknop, of de multifunctionele knoppen A, B of C wordt worden ingedrukt, verschijnen op het scherm diverse functies
SD-kaartsleuf voor ontvangstrecorder
Met de ontvangstrecorderfunctie kan geluid dat wordt ontvangen in .WAV-formaat op een SD-kaart worden opgenomen.
Het opgenomen spraakgeluid kan op de ontvanger of op een pc weer worden afgespeeld.
Wanneer een 32 GB microSD-kaart* wordt gebruikt, kan tot 270 uur aan communicatiegeluid worden opgenomen.
Daarnaast slaat de schermopnamefunctie op de SD-kaart, een snapshot van het scherm op in .PNG- of .BMP-formaat .
*Een MicroSD-kaart moet afzonderlijk worden aangeschaft.

Andere eigenschappen
• 3 antenneaansluitingen
een SO-239-type en een phono (RCA)-aansluiting voor HF en een type N-aansluiting • Klok- en NTP-functie
• Centrale afstemmeter en digitale automatische frequentieregeling (AFC) voor FM-, WFM- en digitale modi
• Spraaksynthesizerfunctie
• Audiotoonfuncties: HPF/LPF, bas, hoge tonen en de-emfase
• Decoderen van meerdere digitale codes die gebruikt wordt in de digitale modi
• IP+-functie verbetert de prestaties op het gebied van het derdegraads interceptiepunt
• Instelling frictie hoofdafstemknop
• Vergrendelfunctie voor afstemknop en bedieningspaneel
• CI-V-afstandsbedieningscommando’s
• Logboek RX-historie voor digitale modi

Wel HEEL mooi , maar DUUR  €2580.--
<<<<<