Ontvangers-en-scanners
Software-Defined-Radio-Receiver
Software Defined Radio Receiver USB Stick - RTL2832 w/R820T

Beschrijving

Als je ooit nieuwsgierig bent geweest naar softwaregedefinieerde radio (SDR), is deze USB-stick de gemakkelijkste manier om plezier te hebben met een krachtige, configureerbare ontvanger.
Verpakt met de krachtige RTL2832U- en R820T-tuner, kan hij afstemmen op signalen van 24 MHz tot 1850 MHz.
Dat betekent dat je een computer (met Windows, Mac of Linux) kunt gebruiken om af te stemmen op: FM-radio, AM-signalen (maar geen AM-radio), CW (morsecode!), onversleutelde radiosignalen (zoals die door veel politiediensten worden gebruikt). en brandweer), POCSAG-semafoons en meer.

We stopten het in onze Windows-computer en gebruikten Zadig+SDR# om rond te neuzen en te luisteren naar de draadloze wereld om ons heen, het is heel leuk!
Wordt geleverd met een zeer compacte (maar van zeer goede kwaliteit) RTL2832+R820T-module met een MCX RF-connector en een standaard 'DVB-T'-antenne (gebruikt om af te stemmen op DVB-tv-signalen, niet beschikbaar in de VS maar zal werken in Europa of elk land met DVB-T-uitzendingen) en een IR-afstandsbediening die niet erg handig is.
De antenne lijkt OK voor basisexperimenten.
Ook enkele MCX-naar-BNC- en MCX-naar-SMA-adaptersdie u misschien wilt gebruiken om een betere antenne aan te sluiten zijn te koop.

Houd er rekening mee dat

Afhankelijk van uw locatie is het misschien niet legaal om naar bepaalde radiosignalen te luisteren.
Dus beschouw dit als uw waarschuwing om te controleren voordat u 'per ongeluk' afstemt op ondeugende frequenties.

Technische details

Antennes Lengte: 120,65 mm
Draadlengte: 1168,4 mm
USB-dongel: 22,24 mm / 0,87" x 23,1 mm
<<<<<
€ 25.--