Het WhiskyOscar Veldweekend 2017 was weer een groot succes! en wat was het weer heerlijk weer!
Achter de schermen is door het bestuur, commissies, individuele leden en hun echtgenotes hard gewerkt om dit jaar ook weer iets moois van te maken en dat is weer prima gelukt.
Zo zijn er weer veel verbindingen gemaakt tijdens het veldweekend! Zo was dit jaar ook de tractor nodig om antennes in de lucht te plaatsen, de moxon voor 11 meter en de 15- elements voor 70cm waren keihard op de frequentie. Bijna het hele veld stond vol met antennes. Er zijn leuke foto’s gemaakt van het veldweekend, klik hier voor de foto’s, ook staan de foto’s van de molendag op de site onder het kopje afbeeldingen.

De BBQ was ook een feit! zo kwam een hele groep mensen vanuit Duitsland voor de verenging BBQen. Het smaakte heerlijk! Ook was het radio station gezellige muziek aanwezig, en verzorgde de muziek vanuit de grote tent. Ook was er een gezellige bingo op de zaterdag avond deze werd georganiseerd door Thea, er zijn weer een hoop prijzen de deur uit gegaan!

Ook was er op Zaterdag ochtend de jaarlijkse ALV (algemene leden vergadering). Na de vergadering zijn we weer gaan hobbyen en aan het babbelen onderling QSO en uiteraard ook op de frequenties!

Er is ook hard gewerkt aan de internet verbindingen in het veld. Zo zijn er in het veld verschillende WiFi acces points geplaatst zodat er overal een goede dekking was. Bij het volgend veldweekend proberen we of er een betere internet snelheid mogelijk is, zodat er meer mogelijkheden zijn in het veld. Ook is er een hele rol geschonken van wel 1000m door Peter 19WO1942, dank daarvoor! hierdoor kunnen we de komende tijd veel kabels trekken door het veld en andere activiteiten binnen de WhiskyOscar. 🙂

Tijdens het veldweekend was de WRLP 11 meter repeater ook goed te bereiken. Door Jaimy 19WO1822 is de WRLP portabel evenementen repeater geactiveerd waardoor er over het hele veld goede dekking was om met een portofoon over het repeater netwerk heen te komen. Ook is door het WRLP team de pernamente repeater geplaatst in de keet, waardoor Ede en omgeving gebruik kan maken van het WRLP repeater netwerk. Meer informatie hierover kun je lezen op hun website: https://cbrepeater.nl/ . Verder is het team nog opzoek naar enthousiaste mensen in de omgeving Ede en heel Nederland om het repeater netwerk landelijk dekkend te maken.